Melyik fenyő a legtartósabb?

Melyik fenyő a legtartósabb?Amikor álmai karácsonyfáját választja ki, több dolgot is szükséges előre eldönteni, mérlegelni. Az egyik ilyen, a fenyőfa tartóssága, azaz mennyi idő múlva kezdenek leszáradni a tűlevelei. Szerencsére több lehetőség közül is választhat a tartósság szempontjából is.

A legtartósabb: Nordmann fenyő.

Nem is kérdés. A Nordmann fenyő a legtartósabb fenyők közé tartozik. Nem meghatározó, hogy magyarországi vagy import fáról van-e szó, hiszen az Európán belülről származó fák pár nap alatt a kereskedésekbe kerülnek. A nordmann fenyő akár 1 hónapon át is szobánk dísze lehet anélkül, hogy elkezdené hullajtani a tűleveleit. Még egy hatalmas előnye van a Nordmann fenyőnek, mégpedig az, hogy viszonylag puhák a tűlevelei, így díszítéskor nem okoz annyi kellemetlenséget, mint más társai.

Ezüstfenyő, az ezüstérmes

Ha kicsit kevésbé fontos a tartósság, viszont hamisítatlan fenyőillatot is szeretnénk az otthonunkba csempészni, akkor az ezüst fenyő lehet az ideális választás. Az ezüst fenyő nem olyan tartós, mint a Nordmann, de nem kell attól félnünk, hogy túl hamar elkezdenének leszáradni a tűlevei. Sőt, az ezüst fenyő a hamisítatlan fenyő illatról is híres. Szóval ha fontos a viszonylag jó tartósság, és a fenyő illat is, akkor az ezüst fenyőt lesz a jó választás!

Lucfenyő, a legolcsóbb

És itt van még a lucfenyő. Sajnos ez a legkevésbé tartós fajta. Azonban mi is tehetünk azért, hogy a lehető legtovább maradjon otthonunk dísze! Érdemes minél tovább a lakáson kívül, udvari hőmérsékleten tárolni. Tehát ne vigyük be fűtött garázsba, vagy tárolóba a díszítés előtt, ha megoldható. A karácsonyfa helyének kiválasztásakor érdemes a fűtőtestektől minél távolabbi helyet választani, mert a fűtőtestből sugárzó hő is elősegíti a fenyő kiszáradását, és így tűlevelei hamarabb lepotyognak.
2020.11.18, 706 megtekintés

Még több blog poszt