Eláruljuk, miért nem szabad halogatni a karácsonyfa-vásárlást!

Eláruljuk, miért nem szabad halogatni a karácsonyfa-vásárlást!Minden évben, december első napjaitól kezdve kaphatók fenyőfák, azonban sokan hajlamosak arra, hogy halogassák ezt a vásárlást. Most eláruljuk, miért ne várjunk, miért érdemes minél hamarabb megvenni a karácsonyfánkat!

A kereskedelmi forgalomban kapható fenyők mindegyike termelőktől származik. Magyarországon kaphatók hazai termesztésű, és import - jellemzően Dániából származó - fenyők. A termelők nagy mennyiségben, gondosan nevelik a fákat éveken át, hogy minden család otthonába az igényeinek megfelelő kerülhessen. A termelők általában nagykereskedőknek adják el a fáikat, nagy tételben. Ahhoz, hogy elfogadható áron kerülhessenek a fák a családokhoz, igyekeznek a költségeiket csökkenteni, többek között a szállítási költség kapcsán is, épp ezért a nagykereskedők egyszerre szállítják el a fákat a termelőktől, nem pedig több részletben. Éppen ezért a termelők már novemberben kivágják az összes értékesítésre szánt fájukat! Ekkor egyben elszállítja a nagykereskedő tőlük, majd továbbadja a kiskereskedőinek, ahol mi megvásárolhatjuk azokat.

Tehát az egy hatalmas tévhit, miszerint ha később vásárolunk fenyőt, akkor frissebben vágottat kapunk. Nem! Ugyanazt kapjuk, mint az, aki már december elején vásárolt.

És akkor mi is változik az idő előrehaladtával? Csupán az, hogy egyre kisebb lesz a kereskedők készlete, sőt, akár egy-egy népszerűbb méretből hiány is kialakulhat, amit pótolni akkor már nem tudnak, ezért mi vásárlók, elszalaszthatjuk a számunka ideális típusú, illetve méretű fenyőt.

És felmerül a kérdés, hogy akkor mi vásárlók mit tehetünk, hogy minél később kezdje el hullajtani a fenyő a tűleveleit.

Nos íme néhány tipp:
  • A megvásárolt fenyőt tároljuk hideg helyen. Ne vigyük be a lakásban, vagy fűtött tárolóba.
  • Amikor bekerül a fa a lakásba, akkor olyan helyre állítsuk, ami lehetőleg minél távolabb van a fűtőtesttől.
  • És jó tudni, hogy a kivágott fenyőt teljesen felesleges vízbe állítani. Azzal maximum a lelkiismeretünknek tehetünk jót, de a fenyő szépségét sajnos nem tudjuk meghosszabbítani vele.
És most, nem kell elindulnia fenyőt venni, hogy le ne maradjon ez ideális méretűről! Rendelje meg kényelmesen itt weboldalunkon, hogy ingyenes házhozszállítással 3 db-ot szállítsunk ki Önhöz, amiből Ön választhatja ki, hogy melyik fa legyen a karácsony fő ékessége az otthonában!
2020.12.04, 1334 megtekintés

Még több blog poszt